Vaatiiko Benellin puutukki huoltoa?

Benellillä on erilaisia puutukkisia malleja ja puutukeissa erilaisia käsittelyitä. Kaikki vaativat säännöllistä huoltoa ja huolenpitoa.

Selvitä minkälainen viimeistely oman aseesi puutukissa on ja noudata sen mukaan tukin huolto-ohjeita:
1.Lakattu pähkinäpuutukki -> pyyhittävä/käsiteltävä säännöllisesti ulko- ja sisäpinnalta tukkiöljyllä. Suositeltava öljy: Birchwood True Oil.
2.Pähkinäpuutukki Elegance system viimeistelyllä -> tukin sisäpinta on käsiteltävä säännöllisesti tukkiöljyllä esim. Birchwood True Oil. Ja ulkopintaan voi käyttää Benelli öljyä. Huomioithan että tämän tukkityypin kolhiintuessa ei kolhujen korjaaminen ole mahdollista.
3.Pähkinäuutukki Wood Fx viimeistelyllä -> pyyhittävä/käsiteltävä säännöllisesti ulko- ja sisäpinnalta öljyrätillä. Suositeltava öljy: Birchwood True Oil.
4.Öljykäsitelty pähkinäpuutukki -> pyyhittävä/käsiteltävä säännöllisesti ulko- ja sisäpinnalta öljyrätillä. Suositeltava öljy: Birchwood True Oil.

Mekaaninen kuluminen, kosteus, kastuminen, hiki jne. ”syövät” aina puutukkiin tehtaalla tehtyä pintakäsittelyä ja siksi puutukkeja on huollettava säännöllisesti. Ja kuten ohjeissa kerrotaan, on puutukkia öljyttävä myös sisäpuolelta. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että puu on elävä materiaali, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kuivuessaan se menee kasaa ja kostuessaan turpoaa. On siis tarpeen säännöllisesti tarkistaa tukin kireys = tiukkuus suhteessa aseen lukkorunkoon. Eli jos yhtään epäilet, että tukki on vähääkään löysällä lukkorunkoon nähden, on se syytä kiristää ennen seuraavaa käyttöä.