Yrityksemme historiaa

Teuvo Louhisola Oy on vuonna 1957 perustettu kotimainen perheyritys. Yritystoiminta sai alkunsa, kun yrittäjähenkinen Teuvo Louhisola alkoi tuoda toiminimellä muovi raaka-aineita ja -koneita Saksasta Suomeen. Näin syntyi TMI TEUVO LOUHISOLA. Vapaa-ajallaan tämä nelilapsisen perheen isä oli intohimoinen metsästäjä ja aseharrastaja, joka arvosti laadukkaita harrastusvälineitä. Näitä hän hankki itselleen työmatkoilta ja pikkuhiljaa sitä kautta toiminta laajeni vuosien saatossa myös erilaisiin metsästys- ja erätarvikkeisiin.

Suurempi sysäys asealalle sai alkunsa Helsingissä, kun Teuvo parturin tuolissa istuessaan sai luottoparturiltaan kuulla ensimmäistä kertaa Italialaisista Benellin veljeksistä ja heidän innovatiivisesta keksinnöstään, inertiatoimisesta puoliautomaattihaulikosta. Taitavana liikemiehenä, Teuvo näki tässä mahdollisuuden ja päätti kirjoittaa kirjeen Italiaan, sillä seurauksella että maahantuontisopimus Benellin kanssa solmittiin vuonna 1971.

Teuvon jälkeen yritystoimintaa jatkoivat pitkään hänen tyttärensä Kirsti Holmberg miehensä Olavin ja kahden veljensä kanssa. Vuonna 1976 yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja 1980-luvun alusta yhtiö alkoi keskittyä pelkästään yritysmyyntiin. Asealan liiketoimintojen ohella, yrityksellä oli myös muita toimintoja, mutta vuodesta 1996 lähtien toiminta on keskittynyt pelkästään metsästys- ja urheiluaseiden sekä tarvikkeiden maahantuontiin.

Yrityksemme tänään

Tänä päivänä yrityksen toiminnasta vastaavat Nina Holmberg ja hänen miehensä Tommi Toivonen, vuosikymmenien rautaisella ammattitaidolla. Molemmat ovat työskennelleet yrityksessä pitkään, kunnes ryhtyivät päätoimisiksi yrittäjiksi vuonna 2018. Nina Holmberg toimii yrityksen toimitusjohtajana ja on kolmannen polven yrittäjä.

Yrityksemme arvoja ovat laatu, luottamus, yhteistyö ja uudistuminen. Tavoitteemme on tarjota laadukkaita metsästys- ja ampumaurheiluaseita sekä tarvikkeita suomalaisille kuluttajille. Tuotevalikoimaamme valitsemme laadukkaita tuotteita tuottavia toimitusvarmoja ja vastuullisia valmistajia, jotka jakavat oman arvopohjamme.

Varmistamme tuotteiden saavutettavuuden laajalla ja osaavalla jälleenmyyjäverkostolla, maahantuomiamme ja edustamiamme tuotteita myyvät aseliikkeet ja tavaratalojen eräosastot kautta maan. Palvelemme asiakkaitamme myös verkkokaupassa.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat lisäksi maahantuomiemme asemerkkien asehuollot sekä elämys- ja koulutustilaisuuksien järjestäminen. Olemme vastuullinen ja luotettava alan toimija ja yhteistyökumppani. Hoidamme palvelutilanteet ja sopimamme toimenpiteet kunnialla loppuun asti.

Noudatamme työssämme alaa koskevaa lainsäädäntöä. Haluamme, että toimintamme on turvallista sekä työntekijöille että asiakkaillemme. Metsästys- ja aseturvallisuuden edistäminen on meille tärkeää. Tuemme vuosittain alan nuorisotoimintaa.