Erämessut Goes Range – Benelli Show 7. – 9.6.2024

Riihimäen Erämessut laajenee tänä vuonna Lopen Ampumaradalle Erämessut Goes Range – Benelli Shown merkeissä! Tapahtuma on yleisölle veloitukseton ja sinne on Erämessualueelta bussikuljetus.

Benelli Show

Erämessut Goes Range – Benelli Show Tapahtuman päätähtenä esiintyy kuuluisa italialainen Extreme ampuja Davide De Carolis! Intohimon ammuntaan De Carolis on perinyt isältään, jonka kanssa hän on kulkenut metsällä pienestä pitäen. Urheiluammuntaan De Carolis lähti mukaan vahingossa ystävien innoittamana. Mies on voittanut urallaan lukuisia kansainvälisen tason kilpailuja. Kilpailuista Daviden ura on jatkunut Extreme -ampujana ja nykyisin hän pitää hallussaan mm. viittä eri maailman ennätystä; ampuma-aseilla suoritetuissa Extreme -tempuissa. Lue lisää: Davide De Carolis

Davide De Carolis esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja näytöksiä on kaiken kaikkiaan viisi. Näytökset ovat yleisölle ilmaisia ja näytöksen kesto on n. 30 min.

Benelli Show näytösajat:

PE 7.6.
klo 12:00
klo 15:00

LA 8.6.
klo 12:00
klo 15:00

SU 9.6.
klo 12:00

Koeammunta

Näytösaikojen ulkopuolella, yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan jatkuvasti kehittyvään Lopen Ampumaurheilukeskukseen ja sen erinomaisiin puitteisiin sekä kokeilemaan valvotusti eri maahantuojien ja valmistajien aseita. Koeammunta pisteitä on yhteensä viisi:

 • Haulikko (metsästystrap)
 • Kivääri
 • Luoticompak (Metsästäjäliitto)
 • Pistooli
 • Toiminnallinen / SRA-rata

Eri rasteilla koeammuttavana olevat aseet ovat eri merkkien maahantuojien ja valmistajien aseita. Valikoima riippuu täysin maahantuojien resursseista. Tällä hetkellä tapahtumaan ovat ilmoittautuneet:

 • Teuvo Louhisola Oy
 • Nordis Oy
 • Asetalo Oy
 • Hantaurus Oy
 • Ensio FireArms Oy
 • Pulsar

ainakin näiden yritysten maahantuomia ja valmistamia aseita on valikoidusti koeammuttavana radalla. Muutokset ovat mahdollisia, joten seuraa tilannetta sivuiltamme tai sosiaalisen median kanavistamme.  

Kullakin koeammunta pisteellä on ammattitaitoinen henkilökunta, joiden valvonnassa ja tarvittaessa opastuksessa koeammunta suoritetaan. Voit siis olla ensikertalainen tai jo kokenut harrastaja tai jotain siltä väliltä. Paikan päällä saat tarvittavat ohjeet ja luotettavien valvojien avustuksella homma sujuu turvallisesti ja miellyttävästi. Patruunamäärä on rajoitettu.

 • Haulikkorastin vetäjänä toimii ja teistä huolehtii Haulikkohelmet ry vahvistettuina pitkän linjan haulikkoammunnan harrastajilla.
 • Kiväärirastilla rastivastaavana toimii Westerby Gård outdoor services yrittäjät, vahvistuksenaan liuta vapaaehtoisia harrastajia sekä Nordis Oy:n ammattitaitoinen henkilökunta.
 • Metsästäjäliiton Luoticompak pisteellä ammutuksesta ja opastuksesta vastaa Metsästäjäliiton lajiin vihkiytyneet osaajat.
 • Pistooli rastia vetää ja teitä palvelee Ruutisavun ammattitaitoinen henkilökunta. Ruutisavu Oy on pääkaupunkisseudulla ja Tampereella toimiva sisäampumarata ja rastin vetäjillä on vuosien rautainen kokemus ammunnasta.
 • Toiminnallisella radalla pääsette tutustumaan SRAn eli Sovelletussa Reserviläisammunnassa käytettävään välineistöön ja lajin saloihin. Rastilla teitä opastaa ja kysymyksiinne vastaavat Lahdesta Sotilaspoliisikillan sekä Lopen Reserviläisten aktiiviset jäsenet.

Muuta tietoa

Tapahtuma on avoinna Erämessujen aukioloaikojen mukaan, seuraavasti:

PE 7.6.
klo 10 – 18

LA 8.6.
klo 10 – 18

SU 9.6.
klo 10 – 17

Erämessut Goes Range – Benelli Show -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Teuvo Louhisola Oy, Lopen ampumarata ja Riihimäen Erämessut. Kaikki Erämessuilla olevat aseiden maahantuojat ja valmistajat voivat tuoda koeammuntaan aseitaan testattavaksi.

Tapahtumajuontajana nähdään mies joka ei esittelyjä kaipaa, valkokankailta tuttu, koko kansan tuntema näyttelijä Kristo Salminen.

Tapahtuma on yleisölle veloitukseton ja sinne on Erämessualueelta bussikuljetus. Bussit kulkevat radan ja messualueen väliä kaikkina päivinä ja aikataulu julkaistaan myöhemmin. Myös omalla autolla voit saapua paikalle, sillä rata-alueella sijaitsee yksi messujen parkkialueista. 

Tapahtuma alueen catering -palvelut pitävät huolen siitä, että nälkä ei pääse yllättämään vaan evästä löytyy niin isoon kuin pieneenkin nälkään. Makunautintoja paikan päällä tarjoaa nimittäin Tahkon Ukko sekä paikallinen Koskicafe Mylly.

Tule sinäkin mukaan näkemään ja kokemaan uskomaton Benelli Show! Tätä ei kannata missata, joten laitathan jo nyt päivät kalenteriin!

Lisätiedot: www.eramessut.fi

Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Teuvo Louhisola Oy on vuodesta 1957 toiminut metsästys- ja urheiluaseiden sekä ampumaurheilu- ja erätarvikkeiden maahantuontiyritys, info@teuvolouhisola.fi

Lopen Ampumaurheilukeskus tarjoaa erinomaiset puitteet metsästys- ja urheiluammunnan harrastamiseen. Osoite: Nummenrannantie 765, 12920 Loppi, https://www.lopenampumarata.fi/